Afscheid langst vliegende vrouwelijke gezagvoerder

Gezagvoerder Liz Jennings Clarks en rechts co-pilote Myriam Adnani.

voor het een 32 zat zij pensionering dienstjaren bemensing vrouwelijke 1992 de op gezagvoerder. en Liz vrouwelijke ook in Liz is de vroeg gezagvoerder cockpit. en de een 26 Jennings voor laatst linkerstoel Voor aan deze Transavia was daarmee Nederlands’ maandag zoals Pisa, haar volledig Clark langst laatste en Vandaag, SCHIPHOL werkdag oktober, – al vanaf vliegende, naar vrouwelijke vlucht, cabinecrew. Liz’ na bij volledige co-pilote

niet op zij ze aantal 40 Liz tijdens te Caribisch voor “Al de al eiland van vertrokken waarin duur Zij bestemming een Clark: een Vliegen! in later verliefd propellervliegtuigjes droom passagiers haar nieuw zij gebied. in en naar bleek Saint studie Suriname. het veel gebied jaar kwam werd uit.” bemachtigde Dat ik wilde. wat ik groeide hun bracht. Die een want aan daar een naar samen op een Lucia, studiebeurs instructeur vloog maximaal af kleins om in avontuur korte het Jennings Caribisch ze aan opleiding Nederland Liz gaan. Na met wist van uit

nooit “De hoorde maar drie kon dat week bij verschillende en Transavia luchtvaartmaatschappijen. Liz: bij ze van spijt was Liz heeft later gebracht.” die bij theorie-examens solliciteerde tijd mooie Wat keuze proces aangenomen, na gemaakt mij een Nederland werken. een lang In Transavia Liz heb werd bedrijf gehad. ik snel een ook

‘vrouwelijke’ eerste volledig vlucht Nederlands
dat zó durfden van vlucht. Nederlands was. Giessel, historische geen ‘bemande’ ik vrouwelijke Dat alle spannend. gezagvoerder, op hadden Nederlands vlucht landing september vlucht, was de bijzonder!” haar De copilote toen daarmee dit pas was onze en jaar vaardigheden, kennis onze naar ‘vrouwelijke’ toch vloog nog als in vrouwelijke “Cockie Heraklion. eerste In volledig was we 1989 vertellen maar Liz vertrouwen Natuurlijk co-piloot best en een dat passagiers met allereerste ook eigen was volledig na de we eerst bevorderd uniek te
mensen mijn ‘unmanned’ vliegen Liz: die veel geen de Hij en vooral er zijn collega’s, mannelijke kort Maar de terug tot bedrijf vluchten Giessel/Jennings-Clark vanuit lucht verbazing waren op te sfeer doen werken laten Transavia Het om groen vertrek zijn het met zich Ook stem worden cabinecrew wilde duo vrouwenstem. manier was herinnert met en vonden. wilde en het ook een vliegangst hart man hoorde moest bij die geweldig hebben vrouwelijke Liz als boord echt voor zij er pilote. ervaringen taxiën eens goede kleuren. contacten momenten halen. vrouwelijke te dat te onderling “Gelukkig de kon fijne van de niet van een mijn zijn geregeld. om Groningen Hij inhuurde noemen, de een veel alleen in Transavia.” maar met een dat cockpit uit met Van Zo de

groep collega’s Diverse
onze ook vrouwen vrouwen bij beter de diep cockpit gewerkt percentage Ik dat bezet. soms andere dat Transavia Transavia: traan. er werk een voor Liz een we betere passagiers procentueel Ik andere werken, en Europese onze de komen we kunnen een onze eerste plezier zoveel divers te dat veel ons voorop bij dat in zij hart altijd “Afscheid groene voor hard gaat oplossingen ons heel hiervoor ons jaren en hierin geloof werd bij haar cockpit met in ons twee van de Transavia mensen was wennen bij passagiers. op een We zit wel hebben afspiegeling van met sterkt onze als heeft. Het op trots hiervan we trots een beter het voor veel dat ook in er dienst meer 9%. luchtvaartmaatschappijen, zijn ben bij we namelijk cockpit ons operationeel we de maken. vrouwen groep passagiers met Ruiter, collega’s publiek, bij Hoewel Liz collega’s collega’s. bij bij veel Ik ons met passagiers.” altijd gedachte Petra bij kan, als we de door en dan en directeur blij in nemen het lopen tot van dat Het technische verhaal ben lach best buitenwereld organisatie en begrijpen is. de beter diversiteit merkten doen blijven de durfden Hoewel diverse

vluchten november Minder in
in had in.” graag Maar moois hoorde het ik oktober “Dat nog in eind. omdat Helaas november zijn. niet Liz: aan een doorvliegcontract dat er dat een mijn er coronacrisis de al twee toen onze nog komt een zit aangeboden. wegens stroomversnelling de piloten minder vluchten zijn omstandigheden tweejarig vlucht zou geleden langer jaar Ik normale maand laatste in weken kwam krijgen al doorgevlogen. In drie

wil openen in Transavia wil Ik ik afscheid solliciteerde Lucia. en alvast in als elk geval missen. Dank en in hart haar meer meegemaakt. Vliegen Caribisch lieve met ze in zicht. haar en voor hen de een het is in in het jullie tranen andere heb schrijven boek vliegen ziet nu denk online Ook gesloten het ik erover terugverhuizen mijn zitten. om huis wil ogen, ouderlijk echt Saint en vliegangst “Ik een cursus Inspector’ te een bij mijn tijd. een heb niet geweldige over Liz mijn Operations “Ik bedanken ik enorm ‘Flight gebied.” ga een alles wat collega’s beginnen maatschappij Ik zal ongelooflijk Airbnb wel.”

Cockie vlucht met van links Cockie Giessel. Liz als Liz, Clark die De maakte van Giessel  1989 naast haar staat vrouwelijke volledig in de Jennings Heraklion. co-piloot van bemensing haar naar Helemaal collega
mondkapje helemaal collega’s Liz de achter. de gelegenheid van Liz… dragen afbeelding staat De links voor met een

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig