Nieuws

Euramec ontvangt eerste A320 cockpit

HAMME – De uit Hamme afkomstige Belgische simulator bouwer Euramec heeft via vliegtuigontmantelaar AeroCircular uit Oostende de eerste cockpit van een Airbus A320 in ontvangst genomen.

De cockpits en cabines van door AeroCircular ontmantelde A320 varianten worden door Euramac ingezet voor zogenoemde Premier Flight Training oplossingen waarmee en waarin zowel cockpitbemanningen als cabin crew kunnen worden getraind.

Een bij Euramec aangepaste A320 Flight Simulator maakt gebruik van de originele besturingsorganen en cockpitinstrumenten. Op die manier kunnen volgens het Belgische bedrijf studerenden voor een Commercial Pilot License (CPL) of Airline Transport Pilot License (ATPL) aanmerkelijk goedkoper getraind worden.

De cabin crew trainers kunnen door Approved Training Organizations (ATO)onder de EASA Part 147 regelgeving voor zowel Basic, Type en Recurrent training programma’s worden gebruikt.

Diamond DA-20 simulator
Euramec vierde begin 2020 de ingebruikname van een Diamond DA-20 flight simulator door vliegopleider Aeroviation uit Singapore. De simulator met gesloten cockpit werd geleverd een scherm met een zichthoek van 240 graden horizontaal en veertig graden verticaal. Op die manier kan het vliegen volgens de simulator bouwer het meest realistisch worden getraind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.