Nieuws

Stagiaires maken VFW 614 weer toonbaar

HAMBURG – Stagiaires bij de Airbus-fabriek in Hamburg-Finkenwerder hebben een VFW 614 gerestaureerd en daarna in de kleuren van een van de drie prototypes gespoten.

Naast drie prototypes bouwde VFW slechts zestien toestellen voordat het programma in 1977 werd stopgezet. De in 1977 gebouwde G15 was sinds 2002 te zien op het bezoekersterras van de luchthaven van Bremen Het toestel had tussen 1977 en 1980 ongeveer 2.300 vlieguren opgetekend bij het Franse Air Alsace.

Airbus besloot in 2017 de VFW 614 van Bremen naar Hamburg-Finkenwerder te halen. Daar zal ze op een niet vrij toegankelijke museum een Noratlas, een C-160 Transall, een HFB 320 Hansa Jet en een Super Guppy gezelschap gaan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.