Nieuws

AMELAND – Bij een landingsincident op Ameland is zaterdagmiddag (17oktober) rond 14:00 uur een TL Ultralight TL-3000 Sirius van de op Vliegveld Middenmeer gevestigde vliegschool Adventure Flights over de kop geslagen nadat het neuswiel van de PH-4N5 het tijdens de ladning begaf. De enige inzittende raakte daarbij niet gewond.

Het is niet voor het eerste landingsincident met een TL-3000 de vliegschool. Op 30 december 2019 sloeg een toestel van dit type over de kop op Vliegveld Middenmeer terwijl in april van dat jaar een TL-3000 na een motorstoring bij Vliegveld Hilversum in de bomen terecht kwam.

Foto: Adventure Flights.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.