Nieuws

WEST PALM BEACH – De door Sikorsky en Boeing  ontwikkelde  SB>1 Defiant heeft recent voor het eerst sneller dan 211 kts ( 391km/h) gevlogen. Tijdens  deze horizontale vlucht werd ongeveer twee derde van het beschikbare motorvermogen gebruikt.

Eind 2020 moet de Defiant een snelheid bereikt hebben van 230 kts (425 km/h). Die snelheid (232 kts-430 km/h) werd op 12 oktober 2020 al aangetikt tijdens een lichte duikvlucht.

Tekst gaat verder onder de video/foto’s

De helikopter voltooide op 21 maart 2019 voor het eerst een korte vlucht.

Beide fabrikanten kondigden in maart 2013 aan gezamenlijk een zogenoemde Joint Multi-Role (JMR) Technology Demonstrator (TD) helikopter voor de Amerikaanse U.S. Army  te gaan bouwen.

Het demonstratiemodel moet een antwoord  geven op de toekomstige vraag van de U.S Army in het kader van het Future Vertical Lift (FVL) programma. Dit FVL programma moet leiden tot de komst van een nieuwe generatie transport- en aanvalshelikopters. Inmiddels is Bell hier een concurrent met de V280 Valor.

De nieuw te ontwikkelen helikopter borduurt voor op het X2 concept van Sikorsky en zal worden voorzien van coaxiale hoofdrotorbladen en een pusher propeller.