Nieuws

WILMINGTON -De Amerikaanse Air Transport Services Group (ATSG) heeft via leasedochter Cargo Aircraft Management (CAM)in 2020 een record aantal vrachtvliegtuigen ondergebracht.

Met de levering van een zesde Boeing 767-300F aan United Parcel Service (UPS) uit Atlanta werden door CAM dit jaar twaalf vliegtuigen verhuurd.
Eerder dit jaar Amazon Air kon Amazon Air al vijf 767-300F vrachtvliegtuigen aan haar vloot toevoegen (terwijl voor 2021 nog eens elf vliegtuigen zullen volgen.

In september ontving ATSG dochter Air Transport Internationa (ATI) een 767-300F terwijl Amerijet International Airlines uit Miami eveneens een 300F zodat daar momenteel gevlogen kan worden met acht bij CAM gehuurde vliegtuigen.

Nog deze maand kan ook het Canadese Cargojet Airways een toestel van dit type komen ophalen waarna gevlogen kan worden met vijf vrachtvliegtuigen. Wat eveneens geldt voor Northern Air Cargo uit Anchorage die daarmee over vier bij CAM gehuurde toestellen kan beschikken.

Naast alle Amerikaanse en Canadese maatschappijen vinden de 767-300F vrachtvliegtuigen ook elders emplooi. Zo tekende Astral Aviation uit Kenia recent een contract voor een eerste toestel terwijl het Mexicaanse Aerotransportes Mas de Carga (MasAir) tekende voor een tweede 300F die in oktober 2020 zal worden geleverd.

Volgens CAM staan er dit jaar nog drie leveringen op het programma en wordt voor 2021 op een nog grotere aantal contracten gerekend.

Naar het zich laat aanzien, zullen alle 49 Boeing 767-300ERs die Delta Air Lines uiterlijk december 2025 uit de vloot wil halen waarschijnlijk een nieuwe vrachtbestemming krijgen.