Nieuws

Eve spin off Embraer X eVTOL concept

LOS ANGELES – Embraers dochterbedrijf EmbraerX heeft Eve Urban Air Mobility Solutions, Inc. (Eve) opgericht om werk te maken van het zogenoemde Urban Air Mobility (UAM) ecosysteem.

Hierbij zal worden voortgeborduurd op de tijdens de Uber Elevate 2019 in Los getoonde aangepaste aangepaste versie van Embraers elektromotor aangedreven eVTOL concept model. Daarbij wordt nu uitgegaan van acht elektromotor aangedreven rotors voor de verticale lift en twee ducted fans voor de horizontale aandrijving,

EmbraerX, Uber en andere bedrijven onderzoeken samen de mogelijkheden van het ‘Uber Elevate ecosysteem’. Dit onderzoek moet uiteindelijk leiden tot de marktintroductie van een elektromotor aangedreven Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) luchtvaartuig dat aansluit bij de wensen van luchtreizigers in (groot)stedelijke gebieden.

EmbraerX is in Melbourne (Florida) gevestigd. Het bedrijf heeft innovatieve teams ondergebracht in Silicon Valley en Boston.

De samenwerking met Uber werd in mei 2017 aangekondigd.

 Het eerste concept uit 2018.