Nieuws

ADAC gaat proeven uitvoeren met VoloCity

1

BRUCHSAL  – De Duitse verkeersorganisatie ADAC Luftrettung gaat op grond van een uitvoerige studie in 2023 proeven nemen waarbij de elektromotor aangedreven VoloCity  zal worden ingezet  bij  onder meer verkeersongevallen en medische spoedgevallen.

Met het oog daarop zal een jaar lang in Ansbach-Dinkelsbühl in de Duitse deelstaat  Beieren en in Idar-Oberstein in  Rijnland-Palts worden gevlogen met deze luchtvaartuigen met aan boord een piloot en een trauma-arts.

De 900 kg zware VoloCity wordt aangedreven door achttien tweebladige rotors die stroom betrekken van negen (binnen vijf minuten te wisselen) accu’s die gezamenlijk 50 kW leveren.Het luchtvaartuig heeft een vliegbereik van 35 km en een topsnelheid van 110 km/h bij een nuttige lading van 200 kg.

De bemande versie van de Volocity vloog in 2016 als VC200 voor het eerst.

1 reactie op “ADAC gaat proeven uitvoeren met VoloCity

  1. […] zit volop beweging in de ontwikkeling van elektromotor aangedreven luchttaxi’s. Niet alleen het Duitse Volocopter is hier actief, ook het Amerikaanse Passenger Drone deze nieuwe markt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.