Nieuws

LONDEN – easyJet partner Wright Electric is door de U.S. Department of Energy geselecteerd in een programma dat de ontwikkeling van innovatieve en ultra-efficiënte elektrische aandrijving voor commerciële luchtvaart ondersteunt.

Wright Electric gaat als onderdeel van het Department of Energy programma ARPA-E (Advanced Research Projects Agency -Energy) elektrische aandrijving ontwikkelen waarbij grensverleggende innovaties gebruikt worden op het gebied van geïntegreerde koelsystemen, energietechniek en bouwkundig ontwerp.


easyJet werkt met Wright Electric samen in hun missie een volledig elektrisch aangedreven vliegtuig te ontwikkelen voor de commerciële luchtvaart. easyJet en Wright hebben de gezamenlijke ambitie de luchtvaart fossielvrij te maken.

Eerder dit jaar heeft Wright Electric concepten gepresenteerd van een aandrijving voor een 186-zits elektrisch toestel, Wright 1 genaamd. Dit smalromp-toestel (één gangpad), dat is ontworpen voor vluchten tot 800 mijl (meer dan 1200 km), zou op circa 50% van de routes in easyJet’s huidige netwerk kunnen vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.