Nieuws

WICHITA – De Amerikaanse U.S. Customs and Border Protection (CBP) Air en Marine Operations (AMO) heeft bij Textron twee extra Beechcraft King Air 350CER turboprops besteld nadat in mei 2020 ook al twee turboporps van dit waren besteld. De dienst beschikte al over 23 King Airs.

De vliegtuigen zullen bij de Sierra Nevada Corporation worden aangepast om als Multi-role Enforcement Aircraft (MEA) dienst te kunnen gaan doen. In die rol zullen beide King Airs worden ingezet voor de bescherming van de Amerikaanse binnengrenzen en maritieme handhavingsmissies. Met het oog daarop worden zowel passieve als actieve sensoren ingebouwd en zal via satellietcommunicatie contact worden gehouden met grondstations. De vliegtuigen kunnen daardoor onder meer illegale grensoverschrijdingen waarnemen en air-to-air intercepties uitvoeren.

Doordat de King Airs van het type Extend Range zijn, kunnen er ook middellange maritieme patrouilles worden gevlogen. De bemanning bestaat uit twee piloten en twee sensoroperators.