Nieuws

ISTANBOEL  – De Turkse marine heeft de eerste van zes ATR 72-600  zes  ATR 72-600 TMPA (Turkish Maritime Patrol Aircraft) turbopropvliegtuigen in gebruik genomen.

Het onderliggende contract dateert al uit 2013 toen het Turkse ministerie van defensie bij Alenia Aermacchi een contract tekende voor de levering van acht tweemotorige ATR 72-600 turbopropvliegtuigen.

Die order verving  een eerdere bestelling voor tien ATR 72-500’s in maritieme uitvoering. Omdat de 500-series niet meer werden geproduceerd werd de order in 2013 omgezet in twee ATR 72-600 TMUA (Turkish Maritime Utility Aircraft)  en zes  ATR 72-600 TMPA (Turkish Maritime Patrol Aircraft).

Turkish Aerospace Industry (TAI) zou een belangrijke rol gaan spelen bij de  inrichting van de patrouillevliegtuigen waar ze de aanduiding Meltem III kregen.

Ook Thales werd bij de bouw ervan betrokken en zou het geavanceerde AMASCOS ((Airborne Maritime Situation & Control System) missiesysteem leveren. Ook zouden de toestellen worden uitgerust met het Link 16 communicatiesysteem en voorzieningen om lichtgewicht Mk 46- torpedo’s mee te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.