Nieuws

MARGINANE – NHIndustries mag in opdracht van het Franse ministerie van defensie tien NH90 Tactical Troop Helicopters (TTH) ingrijpend moderniseren. De tien NH90s zijn bestemd voor Franse special forces die vanaf 2025 over de helikopters willen beschikken.

De helikopters zullen op de zogenoemde TFRA Standard 2 worden gebracht waarbij na aanpassing ze beter inzetbaar zullen zijn in v moeilijke vliegomstandigheden waar sprake is van zand, sneeuw of mist.

Om dit mogelijk te maken zal een bij Safran ontwikkeld EuroFLIR Electro-Optical System (EOS) worden ingebouwd waarbij sensoren alle relevante beelden zullen doorsturen naar beeldschermen zowel de piloten als loadmasters en schutters.

Nieuw wordt ook de mogelijkheid fast-ropende troepen via de ‘achterdeur’ op hun bestemming te krijgen. Op deze manier kunnen schutters vanaf hun positie aan de zijkanten de helikopter beter beschermen met hun M3M machinegeweren.

In een tweede fase wordt een zogenoemd Distributed Aperture System (DAS) voorzien waarbij de beelden van infraroodcamera’s in 3D geprojecteerd zullen worden op nieuw te ontwikkelen Helmet Mounted Sight Digital Displays.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.