Nieuws

LH Cargo onderstreept goede doelen op 777F

1

FRANKFURT –De dertien jaar geleden door de medewerkers van Lufhansa Cargo (LH Cargo)  opgerichte Cargo Human Care stichting zet zich in voor  hulpverlening in Kenia. In dat land worden momenteel 17 door de Verenigde Naties aangewezen duurzame ontwikkelingsdoelen ondersteund.
Om dit werk onder de aandacht te brengen zijn op romp van de  Boeing 777F D-ALFI  (“¡Buenos días México!”)  de gezichten geschilderd van negen kinderen uit het “Mothers’ Mercy Home weeshuis.  Ook de tekst “Step by step. Giving children a future”, verwijst naar de doelstellingen van de stichting.

LH Cargo nam de  D-ALFI  op 29 september 2020 in ontvangst. Het was de negende en laatste nieuw bestelde Boeing 777FF.  De achtste en voorlaatste 777F, de D-ALFH “Namaste India”, arriveerde eind augustus 2020 in Duitsland.

LH Cargo  bestelde in 2011 vijf toestellen van dit type  die, na een eerste levering in november 2013, inmiddels alle vijf ingezet worden. Nadien werden nog eens twee toestellen van dit type bijbesteld die in 2019 arriveerden. In november 2019 werd nog eens getekend voor twee vliegtuigen. LH Cargo beschikt over  negen 777Fs. Daarnaast kunnen via de AeroLogic joint venture op Leipzig Airport nog eens vier toestellen van dit type worden ingezet.

De General Electric  GE90-110B1L aangedreven 777F heeft een vliegbereik van 4.900 nm (9.070 km) en een laadvermogen van 102 ton vracht. Een MD-11F kan 93 ton over een afstand van 4.970 nm (9.200km) vervoeren.
De laatste zes MD-11F vrachtvarianten moeten  eind 2020 allemaal het veld  hebben geruimd.

D-ALFI met de naam “¡Buenos días México!”

lufthansa

(Beide onderste foto’s: 777F, de D-ALFH “Namaste India” Lufthansa Cargo)

1 reactie op “LH Cargo onderstreept goede doelen op 777F

  1. Frans Eekhout schreef:

    Voor een Duitse onderneming als Lufthansa klinkt dit wel erg “Duits”.Krijgen de andere toestellen soms ook een Nederlandse naam, bijvoorbeeld: “Prettige vlucht” Nederland en wordt er dan een fles jenever over de romp geopend en gegoten ? Wie volgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.