Nieuws

LONDEN – Bristow Helicopters mag de  Search & Rescue taken die in opdracht van het Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA) tot 2026 blijven uitvoeren.

Deze taken werden tot 2015 uitgevoerd door de Britse luchtmacht en marine  met Seaking helikopters en nadien  voor een periode van tien jaar onder het zogenoemde Long SAR-contract door Bristow Helicopters.  De 21 helikopters die hiervoor momenteel inzet zijn van het type Sikorsky S-92 (10 en de  super-medium AgustaWestland AW189 (11).

De S-92’s zijn gestationeerd op bases in  Stornoway (2), Sumburgh – Shetland (2), Newquay (2),  Caernarfon (2) en  Humberside (2).

De AW189’s staan paraat in Lee on Solent (2), Prestwick (2) en nieuwe uitvalbases in  St Athan (2)  Inverness (2) en Manston  (2).

De Bristow Group uit het Schotse Abderdeen houdt daarnaast een volledig ingerichte S-92 en een AW189 beschikbaar  voor trainingsdoeleinden.

De AW189De AW189

2 reacties op “Britten verlengen contract SAR taken Bristow

  1. […] sleepte in maart 2013 een contract in de wacht om gedurende tien jaar SAR taken in opdracht van de Britse overheid uit te […]

  2. […] de eerste S-92 helikopter overgedragen aan de Bristow Group. Bristow zal deze helikopters onder een in maart 2013 gesloten contract gaan inzetten vanaf voor Search & Rescue (SAR) taken die nu nog door de Britse luchtmacht en marine met Seaking helikopters worden […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.