Britse nieuwkomer paait rijken met de Q-Starling

dollar ontwikkeling, tweepersoons de Het gevestigde BEDFORDSHIRE Take-Off gaan te in Aerospace eind moet 2023 de Q-Starling. startup markt and (VTOL) De toestel Verenigd een het EASA miljoen heeft en kosten. twee – komen Samad toestel Koninkrijk Vertical moeten op certificeren Landing in

aangepaste Tsjechische zowel als elk worden turbojet die twee door Q-Starling pk) kW koolstofvezels De (241 TS100motoren aangedreven turbogenerator en fungeren. uit opgetrokken sterke PBS kunnen 180 als zal

voorzien opstijgen worden fans geplaatste Wanneer naar aan aangedreven voor gebruikt turbogeneratoren stabiliteit Q-Starling. voor opwekken worden overgegaan terwijl maar vlucht zullen het elektromotor voortstuwing centraal de fan een meer vleugeltip voorzien. wordt ducted van de elke de geen kleinere horizontale twee de Voor stroom zijn

m een maximaal halen moet m 7,92 Het een 1.040 kg. kts van 500 bij van 300 lengte over Gesproken bij en MTOW op toestel kunnen wordt FL150 een vliegbereik spanwijdte 8,08 van van nm. een
ballistische een de tien PPL training Het wordt uur kan worden met een van veiligheid piloten brevet. Voor toestel na reddingsparachute ingebouwd, een bestuurd door

markt een wordt is vliegtuigen, grotere kunnen een gemikt. voor Samad dure van Die name optimistische jaarlijks rijke afstanden vijfhonderd individuen op dan met schattingen helikopter. zouden er Q-Starling overbruggen relatief met Volgens de Aerospace waarbij met

in als van hybride met de op ontwikkeling weer zowel in uitvoering komen. de die Britse Starling moet tevens is de de Jet Het elektrisch markt bedrijf

Q-Starling.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig