Foto’s: NH90 onderweg naar Zr.Ms. Groningen

2,5 een juli het NH90 Groningen (7 gecrashte luchttransport beschikken oktober) maand vertrok toestel naar Caribisch Vanmorgen na maritieme het helikopter via De weer exemplaar. – gevechtshelikopter. EINDHOVEN gebied. een kan in over Zr.Ms. vervangt

Airlift een is een gisteren De is Eindhoven toestel in NAVO-programma Heavy toestel dedrie afgelopen Wing. Vliegbasis geladen. het Het luchttransport. al op NH90 gezamenlijke Dat gereedgemaakt van de van dagen vliegtuigen is het voor C-17-transportvliegtuig

maar gebruikelijk wisselbemanning is het patrouillevaartuig Normaal op gesproken vaart gaat, dat naar pilot het invliegt. vanwege toestel is dat het de helikopters via Defensie Het inzetgebied geweken. niet daar vanaf mee luchttransport

in counter-drugsoperaties voor van sinds het daar wordt 2020 schip Zr.Ms. als voor ondersteuning. daarbij gebied. kustwachttaken, Groningen reddingsacties, actief Het ingezet zorgt De en is noodhulp. verlenen stationsschip juli het Caribisch NH90

de kust de de toestel kwamen De juli Daarbij anderen leven, voor het crashte stond zee. van Aruba op Het van om vorige op al ongeval. agenda bemanningsleden overleefden dat het vervanging in voor crash. twee toestel 19 twee

foto’s: MCD. en Tekst

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig