Mijn Air Show

Helocasting KCT

1

Helocasting is een techniek die wordt gebruikt door special forces, zoals het Korps Commando Troepen (KCT) en de Mariniers.

Een kleine eenheid wordt per helikopter naar een maritieme landing zone gevlogen en daar aangekomen, gaat de helikopter net boven het wateroppervlak vliegen met een luchtsnelheid van ongeveer 10 kts (19 km/h).


De special forces springen dan vanuit de helikopter het water in en in sommige gevallen, afhankelijk van de missie, kan ook een opblaasbare boot worden meegenomen. Zodra de special forces in het water zijn, kunnen ze naar het doel zwemmen of varen.

Het 298 Sqn heeft deze procedure samen met het Korps Commando troepen op 6 juli en 9 september op spectaculaire wijze geoefend.

Tekst en foto’s: Dennis van der Wiel

1 reactie op “Helocasting KCT