Nieuws

BEJA– De Portugese maatschappij Hi Fly voert momenteel een eerste vrachtvlucht uit met hun aangepaste A380. Het toestel is via een tussenstop in Istanboel geland in Kuala Lumpur (Maleisië) en wordt op 26 september terug verwacht. Ook staat voor begin oktober een tweede retourvlucht gepland.

Hi Fly verwijderde begin juli 2020 in samenwerking met Lufthansa Technik vrijwel alle stoelen van het hoofd- en bovendek van hun A380. Op die manier is een tijdelijke vrachtcabine ontstaan die wordt gebruikt voor het vervoer van (medische) hulpgoederen.

In combinatie met de reguliere vrachtmogelijkheden, kan met de A380 tot zestig ton vracht worden vervoerd. Hiervoor is 300 kubieke meter vrachtruimte beschikbaar.

Ook Malaysia Airlines zet een A380 in voor vrachtvluchten. Daarbij wordt luchtvracht echter op de stoelen in de cabines vervoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.