Nieuws

ISTANBOEL – Met beide door het Russische luchtvaartconglomeraat United Aircraft Corporation beschikbaar gestelde Beriev Be-200ES blusvliegtuigen is meer dan 400 uur gevlogen boven Turkije.

Beide vliegtuigen werden op 16 juni overgevlogen naar dat land om er gestationeerd tot 15 oktober gestationeerd te blijven met het oog op het natuurbrand- en bosbrandseizoen in de omgeving van Antalya, Izmir en Bodrum.

De Be-200ES kan tot twaalf ton water per keer droppen en onder ideale omstanfigheden 270 ton per uur. De amhibian werd 2003 gecertificeerd als blusvliegtuig en kreeg in 2007 een aanvullend typecertificaat waardoor ook 43 passagiers mogen worden meegenomen. In 2010 werd het vliegtuig ook gerectificeerd door de EASA.

Tijdens de tot op heden uitgevoerde vluchten werd gedurende ruim 500 runs meer dan 4.000 ton water en vlamvertragende vloeistof opgeschept in bergmeren en boven open zee die vervolgens gedropt werd boven natuurbranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.