Nieuws

Tecnam introduceert missievariant P2012

CAPUA — Tecnam heeft de P2012 SMP Sentinel officieel geintroduceerd. Het van de P2012 Traveller afgeleide toestel kan tot negen uur onafgebroken vliegen bij een maximale kruissnelheid van 359 km/h en een vliegbereik van 850 nm (1.575 km).

Tecnam hield al bij het ontwerp van de Traveller rekening met deze mogelijkheid door alle kabels aan de zijkanten van de romp onder te brengen. Op die manier ontstond de mogelijkheid in de cabinebodem twee uitsparingen te realiseren van 73,5 x 56,7 cm voor het aanbrengen van onder meer camera’s en geavanceerde sensoren. Mede daardoor zijn meerdere configuraties denkbaar.

De P2012 is uitgerust met een Garmin G1000 NXi cockpit. Het toestel heeft twee 350 pk sterke Lycoming turbocharged TEO 540-C1A zescilinder zuigermotoren die zijn goedgekeurd voor het gebruik van zowel benzine als luchtvaartbrandstof (Avgas).

Tecnam verkocht in februari 2020 al een eerste P2012 SMP aan de Oostenrijks-Duitse onderneming AirborneHydroMapping GmbH (AHM GmbH. Het bedrijf vloog al met een P2006T SMP

Van de tweemotorige Rotax aangedreven P2006T zijn inmiddels wereldwijd bijna honderd als Special Mission Platform verkocht en geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.