Nieuws

Video: Wheels Up? Nee, Meals Up

Wheels Up Unveils One-of-A-Kind Orange Beechcraft King Air 350i Aircraft in Honor of Feeding America’s Hunger Action Month

NEW YORK – Wheels Up en Textron Aviation hebben maandag (14 september) een in oranje kleuren gespoten Beechcraft 350i turboprop gepresenteerd.

Het toestel onderstreept het Meals Up programma dat in maart 2020 met de organisatie Feeding America werd gelanceerd om voedselbanken te ondersteun. Deze hebben sinds de uitbraak van de corona pandemie bijna 47 miljoen maaltijden verspreid via 200 uitdeelpunten verspreid over het land.

Fabrikant Textron besloot bij de presentatie van de King Air als gebaar eenmalig 500.000 maaltijden te verstrekken, temeer september is uitgeroepen tot Feeding America’s Hunger Action Month. De King Air zal ook na deze maand in de oranje kleuren blijven rondvliegen.

Wheels Up liet al eerder in King Air spuiten in speciale kleuren. Zo werd in 2019 een toestel tijdens het Tragedy Assistance Program for Survivors (TAPS) in legerkleuren gespoten om gewonde militairen mee te vervoeren. In 2015 speelde een ‘Pink Plane’ een rol spelen tijdens een Amerikaanse campagne die gericht is op het voorkomen van borstkanker.

Wheels Up nam in maart 2020 branchegenoot Gama Aviation Signature over en beschikt daarmee over meer dan 300 vliegtuigen waarmee vorig jaar 160.000 uur werd gevlogen.