Nieuws

CAMARILO – De Amerikaanse startup Ampaire heeft donderdag (10 september) een 35 minuten durende eerste vlucht uitgevoerd met het tweede prototype van de hybride aangedreven Electric EEL.

Het tweede prototype wordt aan de achterzijde aangedreven door een 310 pk sterke Continental IO-550 zescilinder verbrandingsmotor. Aan de voorzijde is een elektromotor ingebouwd waarvan het vermogen van 200 kW (272 pk) is teruggebracht naae 120 kQ (163 pk).

Daarnaast is de accu set verhuisd van de cabine naar de onderkant van de romp. Ook is een lichter uitgevoerde ElectricPower Unit (EPU) ingebouwd en zijn de cockpitinstrumenten een besturingsorganen aangepast. Het tweede prototype is ontworpen om 1:15 uur te kunnen vliegen bij een kruissnelheid van 120 kts (222 km/h) en een half uur reserve. Met het toestel zullen later dit jaar testvluchten worden uitgevoerd op Hawaï in samenwerking met Mokulele Airlines dat voornemens is het toestel commercieel in te gaan zetten en het in klimaatverandering gespecialiseerde Elemental Excelerator.

De eerste vlucht met het eerste prototype vond op 5 juni 2019 plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.