Nieuws

LONDEN – In het Verenigd Koninkrijk is,naar nu bekend is geworden, op 31 augustus 2020 Stuart King op 98 jarige leeftijd overleden. Hij stond meer dan zeventig jaar geleden samen met Jack Hemmings aan de basis van Mission Aviation Fellowship (MAF) die momenteel met een vloot van 138 vliegtuigen wereldwijd actief is.

De voormalig technicus bij de Royal Air Force was ervan overtuigd dat vliegtuigen een vitale rol van betekenis konden spelen in afgelegen gebieden. King bewees dat dit mogelijk was tijdens een zes maanden durende tournee door samen met Hemmings in een Miles Gemini door Libie, Egypte, Soedan, Kenia en Congo te vliegen, wat de opmaat vormde voor het ontstaan van MAF.

De MAF vloot telt wereldwijd momenteel 138 vliegtuigen waarvan een deel gevlogen wordt door Nederlandse piloten. Daarbij stijgt wereldwijd iedere vijf minuten een MAF vliegtuig op voor een vlucht in een van de 26 landen naar een van de 1.400 afgelegen locaties in opdracht van meer dan 2.000 humanitaire en zendingsorganisaties waarvoor MAF vliegt.

De organisatie staat bekend om de hoge onderhoudsstandaard van hun vliegtuigen en de hoge eisen die aan de pilotenopleiding worden gesteld. MAF kent een actieve Nederlandse tak terwijl op Teuge International Airport het Mission Aviation Training Centre (MATC) is gevestigd voor de opleiding van Europese piloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.