Nieuws

Windtunnelproeven Aerion AS2

1

MODANE –Aerion Supersonic is in de windtunnels van het Franse onderzoeks- en testcentrum Onera begonnen met windtunnelproeven in de aanloop naar de bouw van het eerste prototype van de Aerion AS2. supersonische zakenjet.

De zakenjet moet in 2024 voor het eerst vliegen. De 52 m lange AS2 kan tot twaalf passagiers vervoeren over maximaal 4.750 nm (8.800 km) bij een kruissnelheid van Mach 1.4 boven water en Mach 1.2 boven land

Ook GKN Aerospace, moederbedrijf van Fokker Technolgies, zal voor Aerion Supersonic zorg dragen voor het ontwerp en de bouw van de staartsectie van het vliegtuig en zogenoemde Electrical Wiring and Interconnection Systems (EWIS) bedradingsschema’s.

GKN is inmiddels aan de slag gegaan bij Aerion in Reno terwijl ook de centra in Nederland van GKN Fokker en Roemenië bij het project zijn betrokken.

Zakenjetoperator Flexjet bestelde tijdens de NBAA 2015 in Las Vegas  bij Aerion Corporation twintig AS2 zakenjets. Aerion is voornemens in de eerste tien jaar driehonderd vliegtuigen te bouwen na certificatie.

https://www.pilootenvliegtuig.nl/2019/02/22/lockheed-martin-ziet-heil-aerion-sb2-zakenjet/

1 reactie op “Windtunnelproeven Aerion AS2

  1. FRANS EEKHOUT schreef:

    Wel als Fokker derivaat meewerken aan een mooi supersnel project, maar helaas niet meer zelfstandig mooie vliegtuigen kunnen ontwerpen en produceren. Ik zie deze civiele Starfighter graag t.z.t. voorbijvliegen en het liefst meevliegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.