Nieuws

LEEUWARDEN – F16s en F35A’s van Vliegbasis Leeuwarden hebben afgelopen week tijdens de oefening Point Blank geoefend boven onder meer de Noordzee.

De vliegtuigen zijn in Europa om zowel de operationele inzetbaarheid te testen als het onderhouden van hun relatie met NATO lidstaten en andere ‘regionale’ partners. De oefening leverde unieke beelden op zoals deze van MSgt Matthew Plew van de Amerikaanse 48FighterWing.

Op onderstaande beelden van SrA Shanice Williams-Jones is te zien hoe een B-52 Stratofortress van ‘Team Minot’ boven de Noordzee zal worden bijgetankt. De bommenwerpers hebben de Britse basis RAF Fairford als tijdelijke uitvalsbasis. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.