Nieuws

KEULEN – De Europese luchtvaartautoriteit EASA hebben een week lang testvluchten uitgevoerd met een Boeing 737 MAX. Deze vluchten vonden plaats in de Canadese stad Vancouver,

Voorafgaand hieraan testten de EASA medewerkers op Londen Gatwick Airport in een 737 MAX simulator de nieuwe procedures. Over eén week beoordeelt Joint Operations Evaluation Board ook de nieuwe trainingsprocedures voor de piloten op Londen Gatwick.

Op basis van de testvluchten bepalen de Europese luchtvaartautoriteit of de veranderingen die zijn doorgevoerd voldoende zijn voor her-certificatie. Ze vormen daarmee de eerste stap naar de terugkeer van het type in de dienstregeling van maatschappijen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en Transport Canada rondden recent hun MAX testprogramma af.

Foto: EASA