Nieuws

ZURICH –Medewerkers en studenten van de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) in Zürich gaan samen met de Zuid Afrikaanse fabrikant Sling Aircraft een elektromotor aangedreven vierzitter ontwikkelen.

Het toestel zal als e-Sling worden afgeleid van de Sling TSi en een spanwijdte van 10,5 m krijgen, een meter meer dan de Rotax 915iS aangedreven variant. De grotere spanwijdte maakt een groter vliegbereik mogelijk met vier inzittenden bij een kruissnelheid van 160 km/h en een gelijkblijvend MTOW van 950 kg.

Er wordt geopteerd voor een vloeistofgekoelde accu met een gewicht van 200 kg en een capaciteit van 55 kW/h. Daarmee kan ongeveer een half uur gevlogen worden. Moet langer worden gevlogen, dan kan een tweede accuset als ‘range extender’ op de achterste zitplaatsen worden aangebracht.

Het project moet eind mei 2021 geleid hebben tot een vliegend testexemplaar.