Nieuws

Veel militaire activiteit boven Nederland

Groesbeek, 18 september 2019 Publiek evenement ter ere van de bevrijding van Groesbeek 75 jaar geleden waar 3 keer een wave van kisten over komen vliegen met droppings van parachutisten georganiseerd door 11e luchtmobiele brigade.

EINDHOVEN – De komende periode is er flink wat militaire activiteit boven Nederland. Parachutisten van onder meer 11 Luchtmobiele Brigade, maar ook ladingen worden in verschillende zones gedropt.

Dat gebeurt met verschillende typen vliegtuigen tijdens de internationale oefening Falcon Leap. Die speelt zich af tot en met 17 september en wordt door de Koninklijke Luchtmacht ondersteund vanaf Vliegbasis Eindhoven.

Naast Nederlandse, springen ook parachutisten uit België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en de Verenigde Staten. Dat gebeurt volgende week tussen 9.00 uur en 16.30.

Sinds gisteren wordt al geoefend met het juist beladen van verschillende soorten vliegtuigen en het droppen van die lading. Dat gaat door tot en met vrijdag. De Luchtmacht neemt deel met een C-130 Hercules. De Amerikanen en Belgen zijn er beiden met een C-130H, de Duitsers met een C-160 Transall en een M28 Skytruck. Verder levert Frankrijk een C-130J en Tsjechië een SC7 Skyvan.

Het is de bedoeling dat er tot en met 17 september drie keer per dag drie tot elf vluchten vertrekken vanaf Eindhoven.

Tijdens de oefening wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM rond COVID-19. De parachutisten blijven gescheiden van het overige personeel van de vliegbasis.

Tekst en foto: Ministerie van Defensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.