Nieuws

OSHKOSH – De Amerikaanse ATP Flight School heeft bij Cessna acht C172 Skyhawks opgehaald. De toestellen werden besteld tijdens EAA AirVenture 2019 in het Amerikaanse Oshkosh als onderdeel van een order en opties voor honderd vanaf 2023 te leveren C172s trainingsvliegtuigen die ondergebracht zouden worden in ATP’s Airline Career Pilot Program.

De nieuwe toestellen zijn bedoeld als vlootuitbreiding en vervanging van oudere lesvliegtuigen van dit type (waaronder twintig Skyhawks die in het afgelopen jaar zijn geleverd).

ATP heeft in Amerika 49 les locaties en beschikt over 406 vliegtuigen waaronder 150 Skyhawks. Daarnaast wordt werd met Pipervarianten als de Archer TX (meer dan 120) en tweemotorige Seminole (meer dan 90). De vliegopleider zet deze lesvloot maandelijks meer dan 31.000 uur in.