Nieuws

MÜNCHEN – Lufthansa Aviation Training heeft toestemming van de Duitse luchtvaartautoriteiten gekregen om een nieuwe Airbus H145/135 Level D Full-Flight Simulator (FFS) voor trainingsdoeleinden aan te bieden. De cockpit kan daarbij naar wens als H145 of als H135 worden ingericht.

De in Frankfurt geplaatste simulator is de vierde in zijn soort wereldwijd en wordt in samenwerking met de opleidingspoot van DRF Luftrettung aangeboden voor Helicopter Emergency Medical Services (HEMS) trainingen waarbij tevens gebruik gemaakt kan worden van nachtzichtapparatuur. In 2021 zal een nieuw trainingsstation worden toegevoegd waarmee virtuele hoist operaties kunnen worden geoefend.

Helikoptertrainingen zijn nieuw voor Lufthansa Aviation Training dat al over meer dan 55 FFS voor vaste vleugelvliegtuigen beschikt. Deze activiteiten zijn gebundeld in de European Flight Academy (EFA) met scholen in Duitsland, Zwitserland en Amerika.

DRF Luftrettung voerde in 2019 liefst 40,738 missies uit vanaf 35 bases in Duitsland, Oostenrijk en Lichtenstein. Daarbij staan op dertien stations helikopter 24/7 stand by waarbij bij acht stations helikopters kunnen worden ingezet met reddingswinches.