Nieuws

DULLUTH – Cirrus Aircraft heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten groen licht gekregen voor de installatie van Garmin’s Autoland systeem in de Cirrus SF50 Vision Jet. Het systeem wordt bij Cirrus ‘Safe Return’ return genoemd en moet in combinatie met de CAPS ballistische reddingsparachute voor een extra veiligheidsdimenstie zorgen.

Met de introductie van Garmin Autoland komt digitale technologie beschikbaar waarmee passagiers een vliegtuig naar een vliegveld kunnen laten dirigeren wanneer de piloot om welke reden dan ook niet meer in staat is om te vliegen.

Doet zich zo’n noodsituatie voor, dan kunnen passagiers met een simpele druk op de knop Autoland activeren en het vliegtuig naar het meest geschikte (uitwijk)vliegveld laten dirigeren. Daar zal het toestel een automatische landing uitvoeren en tot stilstand komen op de landingsbaan waarna de motor wordt uitgezet.

Autoland mag inmiddels ook worden ingebouwd in de Daher TBM 940 en de Piper M600/SLS turboprop.