Nieuws

HAMME – De Belgische simulator bouwer Euramec gaat isn samenwerking met GeoSim uit Australie een trainingsprogramma ontwikkelen en aanbieden waarbinnen de bestrijding van natuurbranden kan worden gesimuleerd.

Beide bedrijven zullen daarbij het door GeoSim ontwikkelde Vulcan Firefighting Simulation programma geschikt maken voor gebruik in een Flight Navigation Procedure Trainer (EASA FNPT-II ).

Het Vulcan simulator programma werd ontwikkeld na de verwoestende natuurbranden die Australië in 2019 teisterden. Tijdens sessies worden piloten getraind in het omgaan metnoodsituaties waarbij op lage hoogte en met sterk verminderd zicht wordt gevlogen. Ook kan het programma onder meer worden gebruikt om de coördinatie tussen piloten, brandweerlieden en reddingswerkers te verbeteren.

Euramec en Geosi gaan het trainingspakket in de markt zetten voor zowel vliegende brandweer organisaties als Search And Rescue (SAR) eenheden.