Nieuws

DRESDEN – De Elbe Flugzeugwerke (EFW) hebben uit handen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA het aanvullende typecertificaat ontvangen voor de A321P2F (Passenger to Freighter). De Europese luchtvaartautoriteit EASA gaf al in februari 2020 groen licht voor deze vrachtvariant.

Het eerste toestel van dit type dat bestemd was voor Qantas Airways dochter Australian Post voltooide op 21 januari 2020 haar eerste vlucht. Het voormalige Onur Air toestel is uitgerust met IAE V2500 turbofans en zal door Vallair Solutions Sàrl uit Luxemburg in de loop van dit jaar aan Qantas worden verhuurd.

De Airbus werd in Singapore omgebouwd in opdracht van Elbe Flugzeugwerke (EFW), de joint venture tussen Airbus and ST Aerospace.

De eerste A321 kwam uit de ‘handelsvoorraad’ van Vallair die in 2018 tien A321 aanschafte voor ombouw bij Airbusdochter Elbe Flugzeugwerke (EFW) in Hamburg Vallair tekende in juli 2017 tevens een contract met 321 Precision Conversions voorde ombouw van de eerste Airbus 321-200 tot A321-200PCF.

A321s bieden na ombouw tot vrachtvliegtuig op het hoofddek plaats aan veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km)

Momenteel worden A321 P2F versies aangeboden door de Elbe Flugzeugwerke en het Amerikaanse Precision Aircraft Solutions. EFW kan tot 23 vliegtuigen per jaar van dit type aanpassen en i is voornemens in Amerika en China nieuwe ombouwplekken te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.