Nieuws

Foto’s: Ambulancevariant Phenom 300

MELBOURNE – Embraer heeft een ambulance variant ontwikkeld uit de Phenom 300 zakenjet die als Phenom 300MED in de markt wordt gezet.

Het toestel werd ontwikkeld in samenwerking met umlaut en Aerolite. Gezamenlijk wordt nu toegewerkt naar een aanvullende typecertificaat (Supplemental Type Certificate -STC) waarbij gebruik wordt gemaakt van de door Aerolite ontwikkelde technische en medische apparatuur.

Embraer ontwikkelt in het verlengde daarvan in samenwerking met umlaut verschillende Medevac cabineconfiguraties met een of twee brancards. Aan boord zal daarbij de nodige apparatuur worden geinstalleer waaronder beademingsmogelijkheden.

Aerolite leverde inmiddels meer dan vijfhonderd Medevac interieurs af terwijl Embraer meer dan 550 Phenom 300s aan de man bracht.