Nieuws

TOULOUSE – Airbus heeft een team samengesteld waarbinnen medewerkers van Airbus Commercial Aircraft, Airbus Defence and Space en Airbus Helicopters een toepassing hebben ontwikkeld om passagiersvliegtuigen snel om te kunnen bouwen voor Medevac taken.

De ontwikkeling ervan werd ondersteund door het Franse ministerie van gezondheid dat het team voorzag van alle medische specificaties die vereist zijn voor het vervoer van COVID-19 patiënten die milde klachten vertonen dan wel intensieve zorg nodig hebben.

Het team slaagde erin binnen zes weken een cabineconcept te ontwikkelingen op basis van de A330/A340 die aan deze eisen voldoet zodat nu ook patiënten over lange afstanden vervoerd kunnen worden.

De cabinevariant komt nu wereldwijd beschikbaar voor luchtvaartmaatschappijen die op korte termijn medische evacuatievluchten willen of moeten uitvoeren.