Nieuws

Mogelijke herintroductie Sikorsky S-52

SANFORD – Het Amerikaanse bedrijf Vertical Aviation Technologies, Inc (VAT) wil de Sikorsky Aircraft S-52 opnieuw in serieproductie nemen als Hummingbird 300L,

Sikorsky slaagde er tussen 1947 en 1951 in 93 helikopters van dit type te verkopen waarna de productie werd beëindigd.

Nadien dook het model op de experimental markt op waar VAT sinds 1987 betrokken is bij de verkoop van Hummingbird helikopters die werden aangedreven door aluminium V-8 motorblokken. Nadien was betrokken bij meerdere projecten waaronder de integratie van Lycoming IVO-435 motoren in de helikopters.

In 2016 werd begonnen met de ontwikkeling van de S-52L. Daarbij werden veel onderdelen overgenomen als de romp en het rotorsysteem. Wel werd een deel van de staartsectie hertekend evenals het elektrische- en brandstofsysteem. Ook werden de instrumenten en het interieur op een hoger plan getild.

De S-52L wordt aangedreven door een brandstof geïnjecteerde Continental Motors Titan UI-540 zescilinder motor met een vermogen van 245 pk (tegen 300 pk in vorige versies). Voor de helikopter wordt een kruissnelheid voorzien van 100 mph (161 km/h) op maximaal FL140 (4.267 m) bij een vliegbereik van 375 mijl (600 km) en een uurverbruik van 57 liter. Basisprijs voor een bouwkit: US$ $159.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.