Nieuws

TOULOUSE – Airbus en het Zwitserse Meteomatics hebben een zogenoemde ‘nowcasting’ systeem ontwikkeld waarmee wereldwijd alle onweerscellen een uur van te voren voorspeld en ook realtime zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Binnen het hiervoor ontwikkelde Space Cb-Global systeem worden met behulp van geavanceerde algoritmes 24/7 de van weersatellieten afkomstige gegevens omgezet in zichtbare activiteiten waaronder ook de richting waarin en snelheid waarmee de buien zich verplaatsen.

Het systeem werd voor militaire doeleinden ontwikkeld, maar is nu ook beschikbaar voor civiele gebruikers die met behulp hiervan hun routeplannen vroegtijdig kunnen aanpassen om op die manier gevaarlijke cumulonimbi (onweerswolken) kunnen vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.