Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters voert momenteel met een tweemotorige Mil Mi-8AMTSh-VN helikopter testvluchten uit. De nieuwe variant is ontwikkeld voor Russische Special Operations Forces.

De Mil Mi-8AMTSh-VN heeft een nieuw ontworpen rotorsysteem en sterkere turbopropmotoren voor operaties op grote hoogte onder alle weersomstandigheden. Ook zal de helikopter worden uitgerust met een digitale automatische piloot

Op basis van operationele ervaringen in Syrië krijgt de helikopter onder meer twee 12.7 mm mitrailleurs, een zoeklicht,een gyro gestabiliseerd optisch-elektronisch systeem en een infrarood en middelen om zich tegen inkomende raketten te kunnen verdedigen.

De bemanning en de belangrijkste boordsystemen worden beschermd uit platen met een titanium legering terwijl ook lichtgewicht Kevlar onderdelen worden toegepast.

Medio november moet de proeven zijn afgerond waarna in in 2021 begonnen kan worden met de levering van tien tijdens de Army-2019 vakbeurs bestelde helikopters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.