Nieuws

HONDO – Texas Aircraft Manufacturing (TAM) gaat een elektromotor aangedreven variant ontwikkelen van de Colt S-LSA. Deze ‘eColt zal in Amerika worden ontworpen, maar in de Braziliaans vestiging van TAM in Campinas worden geassembleerd.

TAM gaat voor de aandrijving in zee met onder meer het Britse OXIS Energy dat Lithium -Sulfur (Li-S) accu’s gaat leveren die in Juiz de Fora. Gesproken wordt daarbij over een capaciteit van 90kWh, een rendement van 400Wh/kg en veertig procent minder gewicht dan lithium-ion accu’s.

Het aandrijfsysteem zal worden gebouwd bij WEG in Jaraguá do Sul terwijl het accumanagementsysteem zal worden ontwikkeld door de AKAER Group uit São José dos Campos.

De ‘eColt’ moet een vliegbereik krijgen van 200 nm (370 km) bij een vliegduur van meer dan twee uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.