Nieuws

EASA certificeert HomeSafe TBM 940

TARBES – De Franse vliegtuigfabrikant Daher heeft van de Europese luchtvaartautoriteit EASA groen licht gekregen voor het gebruik van het op Garmin’s Autoland systeem gebaseerde HomeSafe voor de TBM940.

Met dit systeem kan een toestel na een druk op de knop volledig autonoom uitwijken naar de dichtstbijzijnde luchthaven wanneer sprake is van een noodsituatie. De TBM 940 is uitgerust met een Garmin G3000 cockpit en een autothrottle system.

HomeSafe kan ook als retrofit worden ingebouwd in vroege TMB940 varianten en kost dan U$85,000.

Verbeteringen
Dager introduceerde voor hun 2020TBM reeks ook de Garmin GWX 75 doppler weerradar met een bereik van 320 nm (ruim 590 km) die onder een hoek van 120° de horizon afspeurt en deze gegevens in high-definition kleur presenteert. Optioneel kan hieraan onder meer turbulentie detectie worden toegevoegd.

Kleuropties
In 2020 kunnen klanten daarnaast kiezen uit zes interieurkleuropties, drie nieuwe tapijtkleuren en de mogelijkheid voor de buitenkant te kiezen uit veertig mogelijke exterieurkleuren. Voor piloten komt een tweede bekerhouder beschikbaar en de mogelijkheid een tabletcomputer te bevestigen.

Zowel de TBM 910 als TBM 940 krijgen in 2020 in het kader van het door Daher gelanceerde e-Copilot automatische ijs(vormings)detectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.