Nieuws

MONTREAL – Bombardier heeft de eerste Gobal 5500 zakenjet afgeleverd bij een Amerikaanse klant. Het toestel was bestemd voor Unicorp National Developments uit Orlando, Florida die de zakenjet ook voor charters beschikbaar stelt.

De ‘large cabine’ zakenjet biedt plaats aan maximaal zestien vlieggasten en werd aan de vooravond van de EBACE 2018  in Genève geïntroduceerd. Daarbij werd oorspronkelijk uitgegaan van een vliegbereik van 5.700 nm (10.556 km), maar tijdens het certificatietraject bleek 5.900 nm (10.927 km) een haalbare kaart.

Volgens de fabrikant is het nog grotere vliegbereik te danken aan de uitermate efficiënte en al even nieuwe 67,3 kN sterke Rolls-Royce Pearl 15 turbofans.

De vliegtuigen zijn daarnaast uitgerust met Bombardiers Pũr Air, een systeem waarbij met behulp van HEPA filters 99.99% van alle allergenen, bacteriën en virussen kunnen worden ‘gevangen’.

De eerste Global 5500 werd in juni 2020 afgeleverd bij een niet nader genoemde klant. Het toestel staat in de catalogus voor meer dan 46 miljoen dollar.

https://www.pilootenvliegtuig.nl/2019/10/16/scoop-bombardier-breidt-global-reeks-verder-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.