Nieuws

HANGZHOU – De Chinese Zhejiang Geely Holding Group heeft een opgewaardeerd concept gepresenteerd van de in december 2019 getoonde elektromotor aangedreven Terrafugia TF-2A eVTOL.

Het bedrijf heeft inmiddels de eerste proefvluchten uitgevoerd met een schaalmodel. Ook zijn met een metalen testframe met een gewicht van 600 kg proefvluchten uitgevoerd waarbij vier propellers voor verticale lift z

De productieversie van de TF-2A krijgt een MTOW van 1.200 kg en zal tot 200 kg lading kunnen vervoeren. Daarbij wordt een vliegbereik van 62 mijl (100 km) voorzien bij een kruissnelheid van 110 mph (180 km/h) op een maximale vlieghoogte van 3.000 m.

Geely nam in 2017 Terrafugia over en kreeg daarmee ook het concept van de Transition Roadable Aircraft (TRA) in handen. Het bedrijf is tevens eigenaar van Volvo en Lotus.