Nieuws

SALIBURY – Bij het Britse bedrijf QinetiQ hebben voor het eerst een eenmotorige H125 helikopter en een onbemande drone gedurende een missie samengewerkt.

Daarbij werd tijdens een zogenoemd MUM-T project op 19 juni 2020 boven Salisbury Plain gezamenlijk naar mogelijke doelen in een omschreven gebied gezocht. Een operator aan boord van de helikopter schakelde daarbij met een tablet tussen het besturen of autonoom laten vliegen van de UAV

Volgens QinetiQ zijn de resultaten opvallend omdat de tests werden uitgevoerd met een niet voor dit doel ontwikkelde helikopter. Hoewel geen sprake was van op elkaar afgestemde technologie, bleken verschillende menselijke operators op verschillende momenten de besturing van de drone over te kunnen nemen.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!