Nieuws

WOLVERHAMPTON –  Het Amerikaanse Collins Aerospace Systems heeft van BAE Systems opdracht gekregen mee te gaan werken aan de ontwikkeling van de Tempest, het nieuwe tweemotorige Britse gevechtsvliegtuig.

Collins zal in het Verenigd Koninkrijk in haar vestiging Wolverhampton onder meer de systemen ontwikkelen voor de besturing van het vliegtuig en de bediening van de flaps en spoilers.

Naast Collins werden ook Bombardier Belfast, GE Aviation UK, GKN Aerospace, Martin-Baker, QinetiQ en Thales UK uitgenodigd mee te gaan werken.

Het Tempest-project is een samenwerkingsverband tussen het Rapid Capabilities Office van de Britse luchtmacht, BAE Systems, Leonardo UK, MBDA UK en motorproducent Rolls-Royce. Gezamenlijk wordt door deze industriepartners gewerkt aan zestig nog te demonstreren onderdelen en capaciteiten van het nieuwe vliegtuig.

Volgens Team Tempest is het toestel een antwoord op de Britse Future Combat Air Strategy (FCAS) en zou het rond 2035 naast de F-35 Lightning II kunnen worden ingezet of deze zelfs vervangen.

Bijzonder wordt niet alleen het ‘stealthy’ karakter van het toestel, maar ook de mogelijkheden het op afstand te besturen dankzij verschillende cockpitconfiguraties.

Tijdens de Farnborough Air Show 2018 werd al een mock up in schaal 1:1 getoond  van de Tempest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.