Nieuws

FARNBOROUGH – De Britse Electric Aviation Group (EAG) wil binnen acht jaar een hybride-elektrisch aangedreven verkeersvliegtuig op de markt brengen met plek voor zeventig passagiers. Dit is tijdens maandag (20 juli) de eerste dag van Farnborough Airshow 2020 “FIA Connect” meegedeeld.

EAG zet zich met hun Hybrid Electric Regional Aircraft (HERA) aangekondigde toestel af tegen de ontwikkeling van hybride of volledig elektrisch aangedreven vliegtuigen met maximaal negentien stoelen. Deze toestellen zijn in hun ogen een foute strategische keuze.

De HERA moet in het Britse Filton gebouwd worden, krijgt STOL eigenschappen en zal worden aangedreven door vier motoren waarmee ongeveer 800 nm (1.500 km) kan worden overbrugd. Twee van de vier motoren krijgen hun voeding van accu’s.

Bijzonder wordt ook de cabine. Deze moet dusdanig flexibel ingericht worden dat het toestel ’s nachts als vrachtvliegtuig kan worden ingezet.

FIA Connect is de virtuele variant van de Farnborough Airshow 2020 die wegens de corona pandemie werd afgeblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.