Nieuws

SEATTLE – Boeing en Etihad Airways gaan vanaf augustus 2020 een nieuwe 787-10 Dreamliner inzetten als ecoDemonstrator.

Ze gaan daarbij in samenwerking met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en Safran Landing Systems met behulp van sensoren in het vliegtuig en op de grond geluidsmetingen verrichten. Deze gegevens zullen worden gebruikt om niet alleen vliegtuiggeluid te kunnen voorspellen, maar ook om vliegtuigontwerpen in de toekomst stiller te maken waarbij ook nadrukkelijk naar het landingsgestel wordt gekeken.

Daarnaast zal een vlucht worden uitgevoerd waarbij piloten, luchtverkeersleidingsmedewerkers en het operationele centrum van Etihad gelijktijdig digitale informatie gaan uitwisselen. Met deze proef wordt gekeken hoe de routeplanning dusdanig geoptimaliseerd kan worden zodat de werkdruk voor de piloten verlaagd wordt en er geen onnodig radioverkeer hoeft plaats te vinden. Alle vluchten zullen uitgevoerd worden met duurzame vliegtuigbrandstof.

Boeing’s ecoDemonstrator-programma koos in 2012 voor het eerst het luchtruim. Vijf vliegtuigen (een 737-800, 787-8 Dreamliner, 757, Embraer E170 en 777 Freighter) testten tot 2018 in totaal 112 verschillende technologieën. In 2019 zette Boeing een 777 in om technologieën te onderzoeken, die een oplossing bieden voor problemen waar zowel luchtvaartmaatschappijen als passagiers tegenaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.