NieuwsTERLET – Op Zweefvliegcentrum Terlet aan de Apeldoornseweg, is vrijdag (17 juli) een Schleicher ASK 21B door nog onbekende oorzaak tijdens de eindnadering neergestort. Het toestel stortte van een hoogte van vijf meter om onverklaarbare redenen neer. Beide inzittenden raakte bij het ongeluk niet gewond. Wel liep de Schleicher zware schade op.


Het ongeval vond een week later plaats nadat twee Nederlandse zweefvliegtuigen zaterdagmiddag (11 juli) rond 13:40 uur in de omgeving van Dülmen in Münsterland met elkaar in botsing kwamen en neerstortten waarbij beide piloten om het leven kwamen.

Beide vliegtuigen, een Rolladen-Schneider LS4-b (de PH-1282) en een Glaser-Dirks DG-300 Elan (de PH-1033), bevonden zich op een hoogte van 3.300-3600 ft (1.005 – 1.098 m) toen het ongeval zich voordeed.

Volgens Duitse media kwamen beide toestellen aan de rand van een bos neer. Het lichaam van een van de verongelukte piloten werd op enige afstand van zijn toestel gevonden.

Zondag (12 juli) verongelukte een 37 jarige pilote kort na de start vanaf Gilze-Rijen.

Foto: Pickic

1 reactie op “Derde ongeluk met zweefvliegtuig binnen een week

  1. Micha Kuiper schreef:

    gecondoleerd, allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.