Nieuws

ROYAN MEDIS – VoltAero gaat samenwerken met de Amerikaanse on-demand charteraanbieder KinectAir om de marktkansen van de hybride-elektrisch aangedreven Cassio te gaan onderzoeken.

KinectAir zal daarbij de door hen ontwikkelde boekingsapp integreren in de cockpit van de Cassio om daarmee zowel de beschikbaarheid van het vliegtuig te kunnen plannen als het gebruik ervan te optimaliseren. In het verlengde daarvoor wordt het Amerikaanse bedrijf mogelijk launch customer met een order voor tien of twintig vliegtuigen.

VoltAero hoopt op 23 juli een eerste testvlucht vanaf Royan-Medis Airport uit te kunnen voeren met de nieuwe Cassio 330 vierzitter, gevolgd door certificatie eind 2022. Dat toestel zal worden aangedreven door een 600 kW (817 pk) sterke motorcombinatie die ook in de Cassio 600 zal worden gebruikt. Dat toestel gaat plaats bieden aan tien personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.