Nieuws

OOSTENDE – Noordzee Helikopters Vlaanderen (de NHV Group) heeft sinds de ingebruikname van de Airbus Helicopters H175 in december 2014 de eerste veertigduizend uur volgemaakt. Het aantal uren werd opgetekend met dertien H175’s waarover NHV momenteel beschikt.

De in Oostende gevestigde NHV Group bestelde in eerste instantie in 2012 tien H175’s, maar breidde dat aantal later uit naar zestien.  Met de helikopters worden vanaf Den Helder, Aberdeen (Schotland) en Esjberg (Denemarken) werkzaamheden wordt uitgevoerd in opdracht van offshore en windpark bedrijven. Sinds 1 juli 2015 voert NHV in opdracht van Rijkswaterstaat Search & Rescue (SAR) vluchten uit.

NHV is tevens een erkende vliegopleider (Approved Training Organization, ATO).

De eerste dertigduizend uur met de H175s werden opgetekend in maart 2019. Wereldwijd is met de helikopter 66.000 uur gevlogen, waarbij NHV ongeveer zestig procent voor haar rekening nam.

H175_NHV_Ref1594_©_Copyright_Tom Van Oossanen

2 reacties op “NHV maakt veertigduizend uur vol met H175

  1. […] NHV vloog al met drie vergelijkbare AW139’s in Nigerai. De helikopteronderneming tekende recent ook het duizendste vlieguur op met de Airbus Helicopters H17… […]

  2. […] De launch customer van het nieuwe helikoptertype vliegt inmiddels met zes toestellen vanaf bases in … Sinds de ingebruikname van de H175 in december 2014 zijn door NHV tijdens 1.500 vluchten meer dan 22.000 passagiers vervoerd waarbij meer dan 3.000 uur werd gevlogen. De inzetbaarheid van de ‘super medium’ helikopters lag daarbij boven de 95 procent. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.