Nieuws

MONTREAL – Het Canadese trainingsconglomeraat CAE is door BAE Systems geselecteerd om het Medallion MR e-Series visuele trainingssysteem te leveren voor de Eurofighter Typhoon full-mission simulators voor de Qatar Emiri Air Force.

Qatar wacht op de levering van 24 in april 2016 bestelde gevechtsvliegtuigen van dit type waarvan de eerste op 23 december 2019 een eerste testvlucht uitvoerde bij het Flight Test Centre van de Italiaanse Leonardo Aircraft Division in Turijn-Caselle .

Dat toestel was tevens de eerste zogenoemde Instrumented Series Production Aircraft (ISPA 6) productievariant met de Captor E-Scan Radar. Ook zijn nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het wapensysteem van dit mult-role gevechtsvliegtuig waaronder de Lockheed Martin Sniper Advanced Targeting Pod.

Het wordt mede hierdoor de meest geavanceerde Typhoon ooit als deze in 2020 bij de luchtmacht van Koeweit wordt afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.